Behandlingar

Svensk Klassisk Massage

är en välkänd och etablerad behandlingsform i hela världen. Det är en både förebyggande och behandlande massage. Muskler och bindväv bearbetas genom knådningar, strykningar och töjningar vilket medför att värme och blodflöde ökar i musklerna som blir avspända och elastiska. 

Klassisk massage är ofta effektivt om du lider av spänningshuvudvärk och andra typer av huvudvärk.

Se även flik "Massagens fördelar" under Hem i menyn.


En behandling kan vara avsedd endast för avslappning och återhämtning eller vara en djupgående muskelmassage med triggerpunktsbehandling, utifrån ditt behov och val.


Koppningsmassage

är en 4000-årig kinesisk metod som ges genom att en silikonkoppa sugs fast och dras över huden i långa mjuka drag. Genom koppningen skapas ett undertryck som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Koppningsmassage är att rekommendera för behandling av celluliter, smärta och värk, svullna och stickande ben, dålig cirkulation etc. Koppning har en mycket god effekt på hård och stram bindväv och är utrensande. Man kan med fördel punktbehandla en öm muskel, muskelfästen, triggerpunkter och leder med koppning. 


Syftet med en behandling är att få igång cirkulationen i bindväven där fettceller och slaggprodukter ansamlas. Taktil Stimulering -
Handfast
 hudmassage

ges med medvetna, fasta strykningar av huden enligt samma struktur varje gång för att kroppen ska känna igen och snabbt gå ner i lugn och ro läge. Som mottagare är du inbäddad i frottelakan och täcke (om du vill) och endast den kroppsdel som skall masseras exponeras, detta skapar en känsla av trygghet, tillit, stillhet och vila.Taktil Stimulering inriktar sig helt på att vara lugnande och djupavslappnande, syftet är att stimulera oxytocinproduktionen maximalt, kroppens eget "lugn och ro" hormon. Det är en lämplig behandling vid fysisk skörhet såsom skadeproblematik, (fysiska trauman), smärtkänslighet eller om varsamhet krävs efter operation t ex. Behandlingen är även lämplig vid psykisk skörhet såsom stress, utmattning och sömnproblem mm. Läs mer under "forskning" i menyn

"Tänk att få ligga på bänken och det blir tyst i huvudet! På natten sov jag hela natten för första gången på 15 år!". Kvinna med fibromyalgi. Läs www.beroring.se
   
             
Chakraflödesmassage

är en kraftfull och läkande energimassage med ursprung i det gamla Egypten. Behandlingen inleds med en kort energiöverföring till chakrorna, därefter ges massagen enligt ett bestämt mönster där chakrapunkter och flödeslinjer masseras över hela kroppen. Chakrorna, som kan liknas vid kosmiska antenner, lär stå i förbindelse med nervsystemet samt kroppens olika organ och genom massagen ökar aktiviteten i dessa vilket leder till att blockeringar släpper och livsenergin kan flöda fritt ut i kroppen.

Denna urgamla behandlingsmetod anses lösa upp blockeringar, både fysiska, mentala och känslomässiga, samt effektivt sätta igång kroppens eget självläkande system på alla plan.

Om chakrasystemet- se menyn

 Infraröd madrass

finns som tillval - att ligga på under hela behandlingen. Madrassen består av 80 turmalin och jadestenar som ger en jämn värmefördelning och omvandlar värmeenergin till långvågig värmestrålning- infrarött ljus. Infraröd strålning går djupt in i koppsvävnaderna på kort tid och det är en erkänd behandling för att lindra värk. Obs! Bör ej användas om du har pacemaker.

 "Det infraröda ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar dess egen läkningsprocess genom att öka blodcirkulationen och rensa kroppen från slagg och toxiner. Kapillärer vidgas av värmen och det förbättrar microcirkulationen. Den förbättrade lymfcirkulationen minskar svullnad och inflammationer. Infrarött ljus har även goda effekter på sårläkning och keloida ärr. Olika hudbesvär så som nässelutslag, torr hud, ojämn hudton, acne, eksem, psoriasis kan förbättras av IR-behandling." Victus medical clinic

Förbättrar lymfsystemet, minskar smärta vid fibromyalgi, förbättrar sömnen, förbättrar blodcirkulation och cellförnyelse, lindrar smärta och inflammation, stärker immunförsvaret, stressreducerande, ökar ämnesomsättningen mm.

Reconnective Healing        

Se menyn, där finns information om metoden, bokning mm.  

Access Bars

Se menyn, där finns information om metoden, bokning mm.

Soul Body Fusion


Se menyn under flik "More", där finns information.


Hypnos

Se menyn, där finns information om metoden, bokning mm.

Infraröd madrass, se bild, går att välja till när du får din behandling. Jag lägger då ett lakan över den så du inte ligger direkt på stenarna. Madrassen är bekväm att vila på.

Infraröd madrass, se bild, går att välja till när du får din behandling. Jag lägger då ett lakan över den så du inte ligger direkt på stenarna. Madrassen är bekväm att vila på.

Dela den här sidan